Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت دو هفته از سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه و حواشی پیرامون آن، یک منبع نزدیک به دولت به تشریح ابعاد و دستاوردهای سفر پرداخت و اطلاعاتی در اختیار عصر ایران قرار داد که عیناً منتشر می شود:

سفر روسیه با دعوت پوتین و نه درخواست طرف ایرانی کلید خورد و استقبال از رئیس جمهور ایران مطابق پروتکل‌های بین المللی و حتی در مواردی فراتر از پروتکل‌های مرسوم کشور روسیه اجرا شد که استقبال وزیر انرژی روسیه در فرودگاه به‌جای معاون سیاسی وزیر خارجه روسیه یکی از این موارد است در حالیکه به عنوان نمونه در جریان سفر اوباما به روسیه، این معاون وزیر خارجه بود که برای استقبال رئیس جمهور ایالات متحده رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آنچه اما در این سفر حاشیه ساز شد، اتاق محل ملاقات و میز بزرگ محل نشستن دو رئیس جمهور بود. هر چند که این موضوع هم مهم است ولی به نظر می‌رسد برخی رسانه‌ها بیش از حد بر آن تمرکز کردند و به همین دلیل اصل سفر و دستاوردهای آن برای منافع ملی به حاشیه رفت.

محل ملاقات در اتاق محل کار پوتین انجام گرفت که دو مکان برای پذیرایی از میهمانان دارد، یکی دو عدد مبل نزدیک به هم در کنار شومینه اتاق و دیگری میز بزرگ بیضی شکل که در سمت دیگر اتاق قرار گرفته است.

علت این که میز بیضی برای این ملاقات انتخاب شد و رئیس جمهور ایران با رعایت فاصله‌ از رئیس جمهور روسیه نشست، به موضوع تست PCR مربوط می‌شود.

طبق پروتکل‌های کرملین، مقامات خارجی که می‌خواهند با پوتین از نزدیک ملاقات کنند، باید در مسکو تست کرونا یا همان PCR ارائه کنند. اما هیات ایرانی نپذیرفت که روس‌ها در مسکو از رئیس جمهور ما تست کرونا بگیرند. این که رئیس جمهور ایران، زیر باز تست روس‌ها نرفت، عین عزت است ، هر چند که باعث شد شکل ملاقات با پوتین متفاوت شود.

حتی اگر رئیس جمهور ایران تست‌ کرونا می‌داد، بعید نبود طرف ایرانی شرط متقابلی برای رئیس جمهور روسیه بگذارد تا او هم برای نزدیک شدن به رئیس جمهور ایران، تست PCR مورد تایید ایران را بدهد.
برای جلوگیری از چنین حاشیه‌هایی که اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار می‌داد، بنابر این شد که به اصل ملاقات و توافق‌ها بسنده شود که چنین هم شد.

حتی در جریان دیدار پوتین اعلام کرد که ای کاش محدودیت‌های کرونایی نبود تا می‌توانستیم کنار هم بنشینیم.

اما رفتار متفاوت روس‌ها در این سفر در قبال رییس جمهور ایران در چند اقدام قابل توجه ظاهر شد. به عنوان مثال، کمتر میهمان خارجی برای ایراد سخنرانی به مجلس دومای روسیه که یکی از ارکان مهم سیاسی این کشور است، دعوت می‌شود. این برنامه ریزی به نحوی بود که پس از سخنرانی، اعضای مجلس دوما رئیس‌جمهور را ایستاده تشویق کردند‌.

جلسه با برترین فعالان اقتصادی روسیه و یا دعوت به دانشگاه ملی روسیه و اعطای دکترای افتخاری به رئیس‌جمهور و ایجاد زمینه حضور در مسجد جامع مسکو، همه از برنامه‌های روسیه برای استقبال ویژه‌تر از رییس جمهور ایران بود.

اما گذشته از همه این‌ها، باید گفت که این سفر برای ایران منافع اقتصادی و سیاسی قابل توجهی هم داشته است که از جمله می‌توان به گشایش ۱۰ میلیارد دلار خط اعتباری برای سرمایه گذاران روس، طراحی و برنامه‌ریزی۱۰ میلیارد دلار مبادله تجاری، توافق برای حداقل ۵ میلیارد قرارداد نفت و گاز و قراردادهای مرتبط با توسعه خطوط ترانزیت، گسترش خطوط ریل همچون راه آهن رشت - آستارا و راه اهن اینچه برون -گرمسار و سرمایه گذاری در بنادر دریای خزر از جمله انزلی و امیرآباد، ایجاد خط مستقیم بانکی و قراردادهای مهم دفاعی اشاره کرد.

بر اساس بررسی‌ها، بخشی از این قراردادها در این سفر منعقد شد و برخی دیگر نیز که معلق مانده بودند، در فرایند اجرایی قرار گرفتند.

لذا پرداختن به این که آیا رئیسی و پوتین با هم دست دادند یا ندادند، موضوعی حاشیه‌ای است چرا که آنچه هدف سفر است، نه عکس یادگاری و دست دادن و کنار هم نشستن که دستاوردهای ملموسی است که انشاءالله به زودی ملت ایران خواهند دید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رئیس جمهور ایران روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۴۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران در حال اجرای طرح‌های بزرگ در ۲۰ کشور است

رئیس جمهور گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از ۲۰ کشور جهان است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی، در مراسم افتتاح و بهره‌برداری از ابرپروژه چند منظوره «اومااویا» در سریلانکا، به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های صدور خدمات فنی- مهندسی ایرانی، بهره‌برداری از این پروژه را نماد همبستگی، پیوند، تقویت دوستی و مایه افتخار دو ملت دانست.

افتتاح طرح بزرگ برق‌آبی اومااویا در سریلانکا توسط رئیسی وی نمایش همبستگی، همدلی و همراهی دو کشور و دو ملت آسیایی را از ویژگی‌های مهم‌ این پروژه دانست و تصریح کرد: بهره‌برداری از این سد، نیروگاه و تونل انتقال آب نماد، تحقق اراده دو کشور و دو ملتی است که می‌خواهند با اتکا به توان بومی، رفاه و آسایش خود را فراهم کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به تامین مالی این طرح از سوی سریلانکا و تامین و انتقال خدمات فنی و مهندسی از سوی ایران، تامین آب شرب و آب کشاورزی برای 5 هزار هکتار اراضی جدید و آغاز به کار یک نیروگاه 120 مگاواتی را از دستاوردهای این پروژه برای مردم سریلانکا دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به توانمندی‌های فنی و مهندسی بومی در حال اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق در بیش از 20 کشور جهان است.

رئیسی با بیان اینکه کشورهای غربی تلاش می‌کنند به ما القا کنند که دانش و فناوری فقط در اختیار آنهاست، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و شهدای عالی‌قدر ما از جمله شهید سلیمانی «ما می‌توانیم» را به ملت ما آموختند. دشمن نمی‌خواست ما پیشرفت کنیم اما ملت ایران اراده کرد که پیشرفته باشد؛ خواست و اراده ملت بزرگ ایران تحقق یافت و دشمن ناکام ماند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران آماده است در پیشرفت سریلانکا شریک شده و تمام تجربیات خویش را که نتیجه 45 سال مجاهدت و تلاش مردان و زنان ایرانی است با شما به اشتراک بگذارد و با صدور خدمات فنی و مهندسی در پیشرفت سریلانکا مشارکت داشته باشد.

رئیس‌جمهور با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی برای توسعه روابط با کشورهای آسیایی، همسایه و کشورهای مستقل خاطرنشان کرد: تقویت ارتباط بین ما و شما و دیگر کشورهای همسو و مستقل می‌تواند آینده‌ای درخشان برای دو کشور و دو ملت رقم بزند. بدانید با توکل بر خدا و اعتماد به داشته‌های بسیار خودمان می‌توانیم مسیر پیشرفت را به سرعت طی کنیم.

رئیسی گفت: برخی کشورهای و نظام سلطه موافق تقویت روابط ما با یکدیگر نیستند و می‌خواهند به ما القا کنند که نمی‌توانیم با تکیه بر توان داخلی پیشرفت کنیم، اما ما در عمل این نظر و القای نظام سلطه را باطل کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور در پایان از همه دست‌اندرکاران اجرای این پروژه عظیم در سریلانکا، تشکر کرد.

پیش از رئیسی «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا نیز در سخنانی با قدردانی از همکاری و تلاش پیمانکاران و همکاری دولت ایران در اجرای این پروژه اظهار داشت: بدون تکنولوژی و فناوری ایرانی، اجرای این پروژه برای ما ممکن نبود؛ شما توانستید برای آینده سریلانکا کار بزرگی انجام دهید.

رئیس جمهور سریلانکا با بیان اینکه مهارت‌های فناورانه ایرانی امروز در دنیای مدرن شناخته شده است، تصریح کرد: شما نمونه کشوری هستید که با خوداتکایی توانستید به پیشرفت در حوزه‌های مختلف برسید. امروز کشورهای ما به‌عنوان کشورهای جنوب، به دنبال اثبات هویت‌های خودشان هستند و چنین پروژه‌های هویت و توانایی‌های ما را به جهانیان اثبات می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست
  • پوتین به چین سفر می‌کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می کند
  • «پوتین» ماه می به چین سفر می‌کند
  • امنیت منطقه محور اصلی دیدار پوتین و علی‌اف
  • اجرای طرح‌های بزرگ آب و برق ایران در بیش از ۲۰ کشور جهان
  • رئیسی: ایران در حال اجرای طرح‌های بزرگ در ۲۰ کشور است
  • رئیسی: پروژه‌های بزرگ برق‌ آبی را در۲۰ کشور اجرایی می‌کنیم/ انتقال دانش ایرانی به سریلانکا
  • رئیسی: در۲۰ کشور پروژه های بزرگ برق _آبی را اجرایی می‌کنیم | رئیس جمهور سریلانکا: از شما یاد گرفتیم
  • حضور رئیس جمهور ایران در مراسم افتتاح طرح بزرگ برق آبی در سریلانکا | ویدئو