Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور «ریچارد بنسل» استاد علوم سیاسی و سیاست آمریکا در دانشگاه کورنل این کشور است. او آثار متعددی چون «لویاتان آمریکایی»، «اقتصاد سیاسی صنایع آمریکا» نوشته و کوشیده است رویکردی تطبیقی میان سیاست و اقتصاد ایجاد کند.

هدف ترامپ از تحریم‌ها ایجاد بی‌ثباتی در ایران است

ریچارد بنسل با اشاره به تحریم‌های ماه آگوست بر اقتصاد ایران و تاثیرات و پیامدهای آن به ایلنا گفت: از دید دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، این تحریم‌ها به بی‌ثباتی در ایران می‌انجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید و قصد مقامات آمریکایی از این تحریم‌ها همین است.

وی همچنین با اشاره به سیاست‌های دوگانه‌ کاخ سفید در قبال ایران و اعلام آمادگی‌های پیاپی ترامپ برای مذاکره با مقام‌های ایران، هم زمان با سیاست اعمال فشار، گفت: راستش رویکرد آمریکا در این زمینه چیزی شبیه ضرب‌المثل معروف «پلیس خوب، پلیس بد» است؛ بر این اساس، ابتدا یک پلیس با متهم به تندی برخورد می‌کند و می‌گوید که اگر اعتراف نکنی فلان بلاها بر سرت می‌آید. وقتی که پلیس اول اتاق بازجویی را ترک می‌کند، پلیس دیگری وارد می‌شود و می‌گوید که اگر با ما همکاری کنی با هم به نتیجه‌ای می‌رسیم و اوضاع آن‌قدرها هم بد نخواهد بود. درواقع این دو در قالب یک تیم کار می‌کنند؛ در دولت آمریکا هم همین منطق صادق است: ترامپ نقش پلیس بد را ایفا می‌کند و دولتش هم نقش پلیس خوب را. یعنی ترامپ حرفی می‌زند و سپس مقام‌های دولتی پشت سرش راه می‌افتند و می‌گویند که البته آقای رئیس‌جمهور منظوری هم نداشتند و این‌ها همه‌اش حرف است و الی آخر.

این نویسنده و استاد دانشگاه با اشاره به اختلاف مقام‌های آمریکا درباره بدون پیش شرط بودن مذاکره با ایران ادامه داد: راستش در آمریکا هم برای ما مشخص نیست که آیا مقام‌ها هیچ ایده‌ای درباره اوضاع فعلی دارند یا نه. اما به نظر من، کارکرد توئیت‌ها و تهدیدهای ترامپ و باقی مقام‌های آمریکا را می‌توان از منظر فوق بررسی کرد.

دیدار با ترامپ قمار بسیار بزرگی است!

استاد علوم سیاسی دانشگاه کورنل در رابطه با رویکردهای احتمالی ایران برای مقابله با تحریم‌های آمریکا گفت: ترامپ اخیرا گفته که علاقه دارد با رئیس‌جمهوری ایران بدون شرط دیدار کند و من به این فکر می‌کنم که آیا این قضیه اصلاً کمکی به حل ماجرا می‌کند یا نه. به نظر من، ایران می‌خواهد از این وضعیت و تحریم‌ها خارج شود. اما نمی‌شود چیزی را پیش‌بینی کرد.

بنسل گفت: تا جایی که من می‌دانم، به‌نظر نمی‌رسد «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری ایران، آدمی پرخاشجو باشد. نکته اینجاست که هنگام ملاقات با آدمی چون ترامپ، کسی که کنترل تفسیر این دیدار را دارد شخصِ خود اوست. خب، او پس از دیدار با رئیس‌جمهوری ایران چه خواهد گفت؟ به نظر من این قمار بسیار بزرگی است!

جای مقام‌های ایرانی بودم، حتماً با ترامپ ملاقات می‌کردم

وی ادامه داد: اگر من جای مقام‌های ایرانی بودم، حتماً با ترامپ ملاقات می‌کردم، اما حواسم را خوب جمع می‌کردم که او پس از برگزاری این دیدار چه خواهد گفت. چون خود ملاقات چندان تاثیری بر حرف‌های ترامپ ندارد! پس باید مراقب بود که ترامپ در صورت دیدار احتمالی چه خوانشی از آن خواهد داشت.

بنسل اظهار داشت: با این وجود، گمان نمی‌کنم رد پیشنهاد دیدار با رئیس‌جمهوری آمریکا چندان سودی برای کسی داشته باشد. اما در نهایت دیدار با ترامپ مخاطره بزرگی است.

ترامپ نمی‌داند از ایران چه می‌خواهد

استاد علوم سیاسی دانشگاه کورنل گفت: راستش را بخواهید به این‌که آیا این دیدار اصولاً فایده‌ای هم داشته باشد شک دارم. یکی از مشکلات این است که ترامپ از دیدارهایی از این دست تنها در پی بهبود تصویر عمومی خود در آمریکا است. او صرفاً می‌خواهد خود را در مرکز توجه جهان قرار دهد و به این دیدارها بنازد. و این مشکل بسیار بزرگی است، چون ترامپ نمی‌داند که از ایران چه می‌خواهد و این هم به دلیل عدم توجه او به جزئیات مسائل جهانی است.

وی ادامه داد: بنابراین در دیدارهایی از این دست، او حرفی از این جزئیات به زبان نمی‌آورد. بنابراین حتی تصور این‌که او وقعی به این مسائل می‌گذارد غیرممکن است.

نتیجه دیدار ترامپ با مقام‌های ایرانی چیزی جز لفاظی‌های معمول نخواهد بود

استاد علوم سیاسی دانشگاه کورنل گفت: اگر ترامپ با مقام‌های ایران دیدار کند، نتیجه چیزی جز حرف‌های همیشگی و لفاظی‌های معمول نخواهد بود؛‌این‌که دیگر در مورد فلان موضوع تهدیدی وجود ندارد، دیدار خیلی خوبی بود و الی آخر. اما بنا نیست چیز چندانی در این زمینه تغییر کند.

وی گفت: با این وجود، پرسشی که مطرح می‌شود این است که در این صورت اصولاً ملاقات با ترامپ چه فایده‌ای دارد؟ تنها دلیلی که می‌توان برای دیدار با ترامپ متصور شد این است که این اقدام دیگر بهانه‌ای به دست دولت آمریکا برای محکوم کردن ایران نمی‌دهد.

بنسل تصریح کرد: ترامپ مدعی است که ایران کشوری است متجاوز که علاقه‌ای به گفت‌وگو ندارد. دیدار مقام‌های عالی‌رتبه ایران و رئیس‌جمهوری آمریکا، این بهانه را از او سلب می‌کند. اما بعید می‌دانم به غیر از این تغییری حاصل شود.

بستن تنگه هرمز هیچ تأثیری در بهبود اوضاع ندارد

وی در رابطه با ارتباط احتمالی میان تهدید ایران به بستن تنگه هرمز و تحولات اخیر در باب المندب گفت: اساسا، ترامپ این مسائل را بسیار شخصی می‌کند. او، به دلایل بسیاری، رابطه‌ای خوب با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل دارد. ترامپ مسائل یمن و سوریه و دیگر جاهای دیگر را در رابطه با رابطه شخصی‌اش با نتانیاهو می‌سنجد. تهدید مبنی بر بستن تنگه هرمز هیچ تأثیری در بهبود اوضاع ندارد.

تحریم‌ها بازی خطرناکی است که می‌تواند بسیاری چیزها را به هم بریزد

وی گفت: اقتصاد ایران، تا جایی که من می‌دانم، در وضعیت خوبی به سر نمی‌برد. بنابراین تحریم‌ها وضعیت را از پیش بدتر می‌کند. بنابراین بازی، بازی خطرناکی است که می‌تواند بسیاری چیزها را به هم بریزد و تحریک اوضاع در چنین دورانی اصلاً عاقلانه نیست.   

عربستان پیشرفت ایران را تهدیدی برای خود می‌داند

ریچارد بنسل در پایان با اشاره به طرح پشتیبان کشورهای عربی در این خصوص گفت: خب، خواسته عربستان سعودی تا حدود زیادی مشخص است. ریاض خواستار خروج ایران از یمن و سوریه است. یکی از مشکلات عربستان این است که آنان علاقه‌ای به بهبود اوضاع در ایران ندارند، چراکه با تهران احساس رقابت می‌کنند و پیشرفت در طرف مقابل را تهدیدی برای خود می‌دانند. بنابراین عربستان در پی تاثیر کمتر ایران در منطقه است. آیا آن‌ها از احتمال بهبود روابط تهران و واشنگتن می‌هراسند؟ گمان نمی‌کنم. چراکه این تاثیری در سیاست‌‌های کلان آن‌ها ندارد.

گفت‌وگو: کامران برادران

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو حسن روحانی دونالد ترامپ برجام و ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۹۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بهار ۱۳۵۹ پس از چندین مرحله توقیف مطبوعات - که در تابستان پیش از آن (۱۳۵۸) توسط دادستانی انقلاب اتفاق افتاد و برخی روزنامه‌ها و مجلات از جمله «آیندگان» و «تهران مصور» توقیف شدند - هنوز اجل توقیف بر سر بسیاری مجلات و روزنامه‌های دیگر می‌گشت و آن‌ها را با تحدید و تهدید مواجه می‌ساخت. در رادیو تلویزیون علیه برخی جراید داد سخن سر داده می‌شد، در بعضی استان‌ها ماموران محلی از توزیع نشریات قانونی جلوگیری می‌کردند و گاه گروه‌های تندرو با چوب و چماغ به جان دکه‌ی توزیع‌کننده‌ی بیچاره می‌افتادند. موضوع تا جایی بیخ پیدا کرد که سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات طی نامه‌ای سرگشاده به ابوالحسن بنی‌صدر رئیس‌جمهور وقت به این قضیه به‌شدت اعتراض کرد. این نامه که روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۵۹ در صفحه‌ی دوم روزنامه‌ی اطلاعات منتشر شد به این شرح بود:

کار به جایی رسیده است که رادیو تلویزیون بر خلاف قانون اساسی جو جامعه را علیه روزنامه‌ها بسیج می‌کند. ماموران محلی در استان‌ها از توزیع نشریاتی که با امتیاز قانونی منتشر می‌شوند جلوگیری می‌کنند و اعتراض فروشندگان جراید از تهدید و زورگویی گروه‌های چماق‌به‌دست بلند است و هیچ نهاد قانونی حامی آنان نیست.

آقای رئیس‌جمهوری

سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات بدین‌وسیله نگرانی عمیق خود را از شدت گرفتن موج هجوم به مطبوعات ابراز می‌دارد به‌ویژه آن‌که بخش وسیعی از حملات و تهدیدها علیه روزنامه‌نگاران به وسیله‌ی نهادهای دولتی و حکومتی که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت آن‌ها با شماست اعمال می‌گردد.

آقای رئیس‌جمهوری

روزنامه‌نگاران ایران هنوز سخنان شما را در تمام طول مدت پس از انقلاب و پیش از عهده‌دار شدن وظایف ریاست‌جمهوری درباره‌ی ضرورت تامین آزادی کامل عقیده و بیان رعایت کامل آزادی مطبوعات فراموش نکرده‌اند و بسیار حیرت‌آور است که زیر نظارت مستقیم شما در مدت کوتاهی که از انتخاب‌تان به ریاست‌جمهوری نگذشته موج اختناق و تهدید و ارعاب روزنامه‌نگاران از سوی رادیو تلویزیون که به هر صورت سخن‌گوی هیات حاکمه محسوب می‌شود، و نیز برخی مسئولان اجرایی بالا گرفته است. کار به جایی رسیده است که رادیو تلویزیون بر خلاف قانون اساسی جو جامعه را علیه روزنامه‌ها بسیج می‌کند. ماموران محلی در استان‌ها از توزیع نشریاتی که با امتیاز قانونی منتشر می‌شوند جلوگیری می‌کنند و اعتراض فروشندگان جراید از تهدید و زورگویی گروه‌های چماق‌به‌دست بلند است و هیچ نهاد قانونی حامی آنان نیست.

آقای رئیس‌جمهوری

تصور نمی‌کنید که شما در این نکته با ما هم‌عقیده نباشید که یکی از بزرگ‌ترین آرمان‌های مردم ما تامین آزادی بیان و قلم بوده است و نیز مطمئن هستیم که شما هر روز در جریان یورش‌های منظم و غیرمنظم گروه‌های مسئول و یا غیرمسئول به عرصه‌ی مطبوعات، فروشندگان جراید و اجتماعات گروه‌های سیاسی هستید و اعلامیه‌ی اخیر شما درباره‌ی ضرورت رسیدن به یک وحدت اصولی نشان می‌دهد که توسعه‌ی هرج و مرج و بی‌قانونی را برای آینده‌ی کشور به شدت خطرناک می‌دانید.

اعتقاد ما این است که بدون تامین آزادی کامل بیان و قلم و حفظ حرمت همه‌ی صاحبان اندیشه و افکار که تنها راه رسیدن به تفاهم فکری و آشنایی با نقاط اختلاف بین گروه‌هاست رسیدن به چنین وحدتی دور از منطق می‌نماید و تصریح می‌کنیم نفاق و چنددستگی در مسائل اصلی زمانی شدت پیدا می‌کند و به برخوردها منجر می‌شود که یکی از دو طرف نتواند عقاید و آرمان‌های خود را آزادانه و از طریق مطبوعات بی‌طرف ابراز دارد.

آقای رئیس‌جمهوری

سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات به حکم رسالتی که در حفظ و گسترش آزادی قلم و بیان بر دوش خود احساس می‌کند توجه آن‌جناب را به خطر بزرگی جلب می‌کند که انحصاری شدن مطبوعات متوجه آینده‌ی کشور و در نتیجه حاکمیت ملی و وحدت کشورمان خواهد کرد و مصرانه از شما می‌خواهد پیش از آن‌که دیر شود برای درهم کوبیدن این موج انحصارطلبی اقدام کنید.

آقای رئیس‌جمهوری

نسل آینده‌ی این کشور غفلت ما را در جلوگیری از تحدید آزادی‌های اساسی مردم نخواهد بخشید و به موجب قانون شما را مسئول حوادثی که ادامه‌ی این انحصارطلبی‌ها پدید خواهد آورد، خواهد شناخت.

انتظار ما از شما این است که فورا به هجوم‌ها و تهدیدهایی که از مدت‌ها پیش علیه مطبوعات اعمال می‌شود پایان دهید و بدین ترتیب راه را برای وحدتی که همواره بدان تاکید می‌کنید هموار سازید.

گفتنی است خطاب نامه‌ی سندیکا به ابوالحسن بنی‌صدر بود که روزنامه‌ی خودش «انقلاب اسلامی» یک سال بعد در ۱۸ خرداد ۱۳۶۰ توسط اسدالله لاجوردی دادستان انقلاب توقیف شد!

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903392

دیگر خبرها

  • بسیاری ازکشورهای جهان خواستار ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هستند
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • ملاقات مردمی رییس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • رئیس فیفا: لیگ MLS از تاثیر لیونل مسی بیشتر استفاده کند؛ آیا آمریکا بازیکنان بزرگی دارد؟
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • تعطیلی گذرگاه رفح موجب وخامت هرچه بیشتر اوضاع انسانی خواهد شد
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا